Extraverte mensen hebben meer seks

Extraverte mensen hebben meer seks

Volgens een Duits onderzoek hebben mensen met een extraverte persoonlijkheid twee keer zoveel seks als mensen die een introverte persoonlijkheid hebben. Daar staat echter tegenover dat introverte mensen in de regel betere minnaars blijken te zijn dan mensen met een meer spontane levenshouding.

De resultaten van het onderzoek werden onlangs tijdens een conferentie in Vancouver bekendgemaakt. Daar wist de spreker Brian Little het publiek te vertellen dat mensen die zichzelf als extravert omschrijven gemiddeld tussen de 7 en 8 keer seks hebben per maand. Mensen die zichzelf als introvert beschouwen meldden tijdens het onderzoek slechts 3 tot 4 keer seks te hebben per maand.

Little is een expert op het gebied van persoonlijkheden en menselijke interactie. Dat extraverte mensen eerder tot seks overgaan is volgens hem geen verrassing. Die mensen blijken namelijk sneller oogcontact te maken en ook eerder de fysieke aanraking van andere mensen op te zoeken. Daardoor gaan ze ook makkelijker intieme banden aan met anderen.

Toch is er wel degelijk hoop voor mensen die introvert zijn. Kwaliteit wordt door velen namelijk belangrijker gevonden dan kwantiteit en met die kwaliteit zit het bij de introverte mannen en vrouwen juist erg goed. Bij verschillende eerdere onderzoeken bleek namelijk al dat introverte mensen betere minnaars en minnaressen zijn in bed dan extraverte mensen. Ze weten hun partner beter te plezieren en zijn zelf ook meer in staat van de seks te genieten.

www.betersexleven.nl